Oradan Oraya

Giriş:“Oradan Oraya” başlığı altında hayatımızda ki yaşam kargaşası içinde oluşan durumları ele alacağız. Bu başlıktaki ilk makaleyi Oğuzhan Arif Özen’den okuyacaksınız.

                            —————————

     Her gün tabiri caizse tonla olay yaşıyoruz. Bu olayları yaşarken çok farklı duygu değişimlerini maruz kalmaktayız. Elbette bu duygu değişimleri hayatın bir parçası ancak teknolojinin hayatımızdaki yeri ile birlikte duygu değişimlerini daha sık daha hızlı yaşamaya başladık.

 Sosyal medyada aldığımız yorumlar beğeniler hatta tacize varan söylemler bizim duygularımızı etkiliyor. Sadece bununla da kalmıyor; elimizde olmaksızın değişen bilgi akışı doğru ve ya yanlış oldukları tespit edilmeden, içeriğin şiddet düzeyine bakılmaksızın karşımıza gelmesi de bu anlık duygu değişimlerinde en etkileyici unsurlardan biri haline dönüşmekte.

Günümüzde gittikçe azalan yüz yüze iletişimin olmamasından kaynaklı bir çok sorun bugün önümüze gelmekte. Bunlardan biri ise yüz yüze olmadığı için bize karşı küfür, kabaca söylem ya da müstehcen içeriklerle ruhsal durumunuza zarar verilmektir. Yine aynı zamanda bu iletişim eksikliğinin sonuçlarından biri de: karşı taraftakinin bir insan bir birey olduğunu unutmak oluyor.

Birey kavramına deyinmişken söylemek gerekiyor ki, Nasıl reel hayatta bazı kırmızı çizgilerimiz varsa bu kırmızı çizgilerimizi sosyal medyada ve mobil ortamlara da aktarmanız gerekiyor. Eğer bunu yapamazsak bu karşı taraftan gelen saldırılar mobil ortamlarda normal bir şeymiş gibi algılanmaya başlar. Bunun izlerinide daha şimdiden görebiliyoruz. 

Siz siz olun hayatta oradan oraya koştururken bazı şeylere tepkisiz kalmayın. Yaşamınıza bu kadar etkileyen durumlarda hakkınızı aramaktan geri kalmayın.

                                        Oğuzhan Arif Özen                         

Yorumlar

Popüler Yayınlar