Bize mi dedin? II



Giriş:“Bize mi dedin?” başlığa altında motivasyon yazılarına dergimizde yer vermeye devam ediyoruz. Diğer yazı türlerimizden farklı olarak ele aldığımız bu türün ilk yazısında olduğu gibi “Artık Zamanı Gelmedi mi?” yazısını da Mahmut Aktaş kaleme aldı.

                         —————————


Artık Zamanı Gelmedi mi?

          Kendi hayatında neredesin? Hangi mevki desin? Dur tahmin edeyim. Uçurumun kenarında ya da kuyunun karanlık dibinde. Bir düşün kime göre neye göre karanlık veya yolun sonu ya da vazgeçiş. Bunlar sadece sana göredir. Pes etmen ya da etmemen, ayağa kalkıp kalkmaman, zorluklara dayanıp dayanmaman tamamen sana bağlıdır. Buradan çıkman şart. Çünkü hayata devam etmen ve serüveninde ipleri tekrardan eline alman gerekiyor.

Yapamıyor musun? Yapacaksın. Dayanamıyor musun? Dayanacaksın. Bunları yaparken hiçbir kimseden yardım almaya bilirsin. Çünkü ailen, arkadaşların, sevdiklerin ve seni yarı yolda bırakabilir. Aldırma kimseye. 

Şimdi toparlanıp ayağa kalkma zamanı. Kırık parçalarını saymak yerine kırıklarını daha güçlü birleştirip tekrardan koşmaya başlamalısın. Yaptıklarınla yetinmeyi değil her zaman bir iki adım ötesini düşünüp yapmaya çalışmalısın. Eğer bunları yaparsan çok kısa bir sürede bazı şeyler yerine oturmaya başlayacaktır. Bu yüzden hedefini veya hedeflerine odaklanmalı ve pes etmeden çalışmalısın. Her nerede olursan ol. Her nerede yaşıyorsan yaşa. İster çok zengin, ister çok fakir ol ama şunu bilki ruhun fakirse ve mücadele ruhunun yoksa bu hayatta sadece mücadelecilerin yaptıklarını izlemekle yetinirsin. 

Mesela Oxford veya Cambridge Üniversitesi’nde bilmem kaç sene mastır yaptığını düşün ama mücadele ruhunuz olmazsa evde bulmaca çözersiniz. Diğer yandan ilkokul mezun oldun ama mücadele ruhunuz olsun ülkeyi yerinden sallaya bilirsiniz. Hiçbir şey yapamıyorsan hayal et. Hayal edince yapmaya başlarsın hadi sence de artık zamanı gelmedi mi?

                            Yazan:Mahmut Aktaş                
                        Editör:Oğuzhan Arif Özen

Yorumlar

Popüler Yayınlar