Bize mi dedin?

Giriş:“Bize mi dedin?” başlığa altında motivasyon yazılarına dergimizde yer vereceğiz. Diğer yazı türlerimizden farklı olarak ele aldığımız bu türün ilk yazısını Mahmut Aktaş kaleme aldı.

                         —————————

Size diyorum, Hadi başlayalım!

          Bu dünyada bir şey olmak istiyorsan emek sarf etmelisin. Bir şey yapmak istiyorsan çok çalışmalısın. Bu hayatta hiçbir şey kolay değil. Sanatçı olmak kolay değil futbolcu, öğretmen, doktor, (...) olmak kolay değil. 

Ama şimdilik o düşünceleri bir kenara bırak ve buraya odaklan, Sen ne kadar sensin? Aldığın kararlar senin mi? Kimsin sen? Başkalarının oyuncağı mı yoksa kendinin ustası mı? Orjinalliği bırak. Hepimiz 46 kromozom ile aklın alamayacak katmanlardan meydana geldik. Yani hepimiz orjinal bir şekilde yaratıldık.

 Kendin olman yolunda emin adımlarla yürümen lazım. Kendi eksiklerini tamamlaman ve kendi özüne dönmen gerekiyor. Bunun için sana takdim edilen kalıplar ve sana dayatılan bilgileri unutman lazım. Ancak böyle kendin olabilirsin. Kendini bulmayı başardıysan, hayat daha kolay gelecek inan bana.
Sakın vazgeçme sabırlı ve kararlı ol. senin kendine ihtiyacın var, başkalarında sana. Unutma sensiz olmaz.

 Başarabilirsin sen, sadece yapmam gereken kendine sınırlar koymayı bırakıp yerine kendi sınırlarını aşmayı denemelisin. Dene ve gör eğer başaramazsan, ki sen kendin olmayı başarırsan böyle bir seçenek yok, bir yerlerde pes etmişsin demektir. Unutma yarın çok farklı bir gün olacağını bilerek uyan.

                            Yazan:Mahmut Aktaş                
                        Editör:Oğuzhan Arif Özen

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar