Vardık mı?

Giriş:
“Vardık mı?” Konu başlığı sizi nerelere götürecek. İşte tam da bu sorunun cevabını biz vericeğiz. Gezip gördüğümüz yerleri aklımızda kaldığı kadar derinlemesine olmayan bir üslupla sizlere aktarmaya çalışacağız.

                        —————————

ESKİŞEHİR
“Anadolu’nun Viyana’sı”
 
Şehirden bahsetmeye ilk önce mimarisinden başlayacağım, Sadece merkezi büyük yerler değil aynı zamanda mahalleye kadar düzenli bir şehir karşımıza çıkıyor. Şehrin ortasından geçen Porsuk nehri adeta kentin altın kemeri gibi, boş ve şehre yakın olan alanlar iyi değerlendirilerek birer kültür, spor ve bilim merkezine dönüştürülmüş.

Trafikte toplu taşıma sistemleri oldukça iyi ayarlanarak halkın kullanımına sunulmuş özellikle artık şehrin bir simgesi haline gelen tramvaylar şehirle uyum içinde. 

Bunlarla birlikte aynı zamanda Eskişehir bir eğitim kenti üniversiteleri oldukça ulusal çapta bilinir kurumlar. Tam bir öğrenci kenti diyebiliriz tiyatro, sinema ve diğer kültürel aktivitelerin gerçekleşebileceği alanlar öğrencilere aktif bir sosyal yaşam alanı sağlayabilecek düzeyde.

Şehir aynı zamanda sanayide de gelişmişlik seviyesinde yüksek olmasına rağmen hava kirliliğinde az olduğu bölgelerden. Bu arada güncel bir konuya da değinmek istiyorum. Eskişehir’de yapılması planlanan kömür santraline karşı duyarlı olunması gerektiğini ve bu hava kirliliğinin az olduğu ortamın tarımın sanayi ile birlikte geliştiği bir ortamın bozulmaması gerektiğine katılıyorum.

Şehirde bir çok müzede bulunmakta, sadece devlet müzeleri değil aynı zamanda özel müzenin de varlığı söz konusu bu sayının Türkiye’de il bazında az olmasına rağmen buradaki bir istisnai durum olarak fazla olması da dikkat çektiği ve takdire şayandır.

Eskişehir Fotoğraf Albümü


Fotoğraf:1


Fotoğraf:2


Fotoğraf:3


Fotoğraf:4


Fotoğraf:5

                                           Oğuzhan Arif Özen    

*Bu makalede yayınlanan fotoğrafların kullanım hakkı makalenin yazarına aittir

Yorumlar

Popüler Yayınlar