Size Kitap Var

Giriş
“Size kitap var” başlığı altında okuyucularımıza kitap önerilerinde bulunacağız. Bu yazıyı, dergimizin de ana başlıklarından biri olan tarih kategorisi için içerik üretiminde bir başlangıç olarak kabul edebilirsiniz. Yazıda kitapları önerirken bütüncül bir şekilde kendi alanındaki durumunu da dikkate alarak sizlere ileteceğiz.

                      ———————————


Türklerin Tarihi, İlber Ortaylı
     Bkitap sizleri Türk toplumunun dili, coğrafyası ve tabii ki de tarihi hakkında bir çok temel bilgiyi öğrenmenizde yardımcı olacaktır. Kitap bununla sınırlı kalmıyarak Orta Asya’nın bozkırlarından Avrupa’nın içlerine kadar bir genel Türk tarihi anlatımını önünüze seriyor.

İlber Ortaylı’nın anlatımı ile sizi sürükleyen ve sıkılmadan okuyacağınız bir tarih kitabı. Aynı zamanda tarihi birçok koldan ele alarak farklı bakış açıları kazandırmakla beraber okuma zevkine katkı sağlamakta. 

Tarih yazıcılığının vazgeçilmez unsurları olan dili ve coğrafyayı kendine has üslubuyla bize aktarıyor. Tüm bunları ele aldığımızda iyi bir sentez çalışmasını soru cevap şeklinde okuma içerisinde kolaylık sağlayan bir yazım şekliyle bizlere sunmakta.
                                            Oğuzhan A. Özen

Yorumlar

Popüler Yayınlar