Bize mi dedin- Final

Bize mi dedin?-Final

     Hayatında neyi başardığını düşünüyorsun? Bu başardığın şeylerin ne kadarına sahipsin? Kısacası sen kendin için mi yaşıyorsun? Zaman akıp gidiyorken sen başkasını düşünemezsin. Kazanmak için çaba sarf edip zamanını beklemelisin. Başarıda böyledir zaman alır. Ne kadar sürer derseniz orası ise sizin ellerinizde. 

Başarıyı ne kadar isterseniz o kadar ilerlersiniz. Hiç çalışmayıp başarılı olan insanlar maalesef ki yok. İllaki bir yerde veya bir zamanda ter akıtmanız, yorgun olmanız gerekir. Bu yorgunluğu göze alamıyorsanız başaramazsınız. Bu bir cesaret işidir. Eğer başarmak istiyorsan cesaret,hırs ve inanç gerektirir. Muhteşem üçlüyü kuramazsan başarıya giden yoldaki ilk engelde takılır düşer, pes edersin. Bu benim işim değil, başaramıyorum, yapamıyorum vb. bahaneler seni gerçek hedefinden uzaklaştırır. Hayat acımasızdır, seni yıpratarak pes ettirmeye bakar. Unutma ki pes edersen ruhunu kaybedersin.

 Aşık mısın? Boşver, Depresyonda mısın? Atlat, Alay konusu mu oluyorsun? Takma. Senden önemlisi yok! Başardığın zaman diğerlerine bir bak emin ol o sahne Dünya’nın en iyi sahnesinden bile daha iyidir.
Her şey sana bağlı. Hayatını yaşayarak öğrenirsin fakat  başararak zevk alırsın. 

                     Yazan:Mahmut Aktaş                
                 Editör:Oğuzhan Arif Özen

Yorumlar

Popüler Yayınlar